Для чого застосовують насіння льону?

У народній медицині насіння льону відоме як гарний відхаркувальний засіб. Регулярне вживання в їжу насіння льону полегшує напади астми та сприяє полегшенню перебігу алергічних захворювань, покращує функції нирок, щитовидної залози, нормалізує гормональний баланс в організмі жінки.Feb 14, 2017

Головна користь льону криється в його здатність знижувати підвищений рівень холестерину в крові. Лляне насіння також багаті вітамінами групи В, магнієм, калієм та фосфором. Настої на основі лляних насіння допомагає нормалізувати метаболізм та роботу шлунково-кишкового тракту.

Фармакологічна дія: Завдяки вмісту лікувального слизу, здатного обволікати стінки шлунка та кишечника, насіння льону застосовують при лікуванні різних захворювань ШКТ – виразковій хвороби, коліт, ентероколіт, запалення стравоходу.

Необхідно залити 1 чайну ложку продукту склянкою (200 мл) окропу і розмішувати не менше 10 хвилин. Потім настояти ще до півгодини, процідити та відокремити слиз від решти вмісту. Лляний відвар п'ють за півгодини до їди, розділивши на три порції.