Хто такі Жилівщики м'яса?

Жильник м'яса та субпродуктів

Жилівка м'яса та субпродуктів худоби всіх видів (яловичина, свинина, баранина, птиця). Різання на шматки встановленого розміру та розбирання жилованого м'яса… Освіта не нижче середньої спеціальної. Досвід роботи від 1 року жилищником на м'ясопереробному виробництві є обов'язковим.

Проводить жиловку м'яса (відділення м'яса від кісток) та субпродуктів худоби всіх видів, різання на шматки встановленого розміру та розбирання жилованого м'яса за сортами з дотриманням нормативів та виходів. Проводить відділення сухожиль, плівок, великих кровоносних судин, жиру, залишків кісток та хрящів.

Насправді обвальник займається м'ясом задовго до того, як воно потрапить на стіл до кухаря. Він м'ясо обробляє. Обвальник (як і обвальник-житлощик) працює із сирим м'ясом. До нього надходять частини туші тварини після «розкроювання» (анатомічного оброблення, яким займається розкрійник).