Навіщо їсти хумус?

Хумус не завадить їсти частіше тому, що це повна вітамінів та мінералів паста, яка може стати чудовою альтернативою шинкам, ковбасним виробам та сирам. Нут відноситься до сімейства бобових, містить багато білка, тому здатний служити гарним доповненням до вегетаріанського раціону (особливо до веганського).13 Apr 2019

Хумус використовують для заправки салатів та інших страв. Така заправка салату надасть йому пряний смак і легку гіркуватість. Паста, рис, омлет, картопля та овочеві гарніри – з хумусом ці страви виходять ще смачнішими і ситнішими.

Таким чином, Хумус – це відмінне джерело рослинного білка, бореться із хворобами, зменшує запалення, сприяє травленню та здоров'ю кишечника. А також багатий вітамінами та мінералами, підтримує здоров'я кісток, серця та підвищує енергію.

З вітамінів групи В, якими рясніє Хумусварто виділити вітамін В9 – фолієву кислоту. Ця речовина особливо потрібна вагітним для нормального розвитку плода. Щоб підтримувати нормальний рівень фолієвої кислоти у крові, жінкам дітородного віку рекомендується їсти побільше хумуса.