Навіщо перевертають банки з консервацією?

Перевертання банки дозволяє продуктам добре «пропаритися». Також у народі закочення часто накривають теплою ковдрою або рушником.Aug 29, 2020

після того як консервація з кришками твіст закрита, її потрібно перевертати (перевірити на герметичність закочення); не можна використовувати в їжу заготівлі, якщо кришка здулася, при першому відкритті відсутня бавовна, твіст-оф покрилася іржею з внутрішньої сторони.

Маленькі банки потрібно стерилізувати хвилин 6-8, середні, об'ємом 1-2 літри, стерилізують хвилин 10-15, а трилітрові і більше – хвилин 20-25. Потім банки потрібно виставити, не перевертаючи, на чисту тканину, і дати їм висохнути.

Банки повинні остигати поступово. Це важливо для того, щоб вміст не запліснів і не почав бродити. Перевернути банки оберніть ковдрою та залиште при кімнатній температурі на 1-2 дні.