Навіщо потрібна ферментація листя малини?

Ферментація малинових листочків – найкращий спосіб, щоб зберегти та примножити все корисне, що є в малинових листках. Раніше я просто збирала малинові листочки, сушила їх і додавала іноді до чаю.8 Aug 2018

Ферментація Саме завдяки їй змінюються смакові якості та корисні властивості чаю. При більшому ступені окислення, листя чаю стають чорнішими, напій – темнішим, а смак – більш концентрованим.

Сенс ферментації полягає саме в тому, щоби розмножилися живі мікроорганізми (пребіотики). Тому рослинну сировину, яка збирається для виробництва чаю, не можна в жодному разі мити – вода змиє всі мікроорганізми, які потрібні для процесу ферментації.

Ферментація трав допомагає посилити смак, міцність та аромат чаю. Від способу ферментації залежатиме і смак напою. Ферментувати можна, можливо трави (кипрів, звіробій, материнка, кропива, манжетка, лохина, полуниця) та листя дерев (яблуня, вишня, смородина, кизил, айва, черемха, ліщина, слива).