Навіщо треба знати глікемічний індекс продуктів?

Глікемічний індекс (ГІ) показує, наскільки швидко підвищується вміст глюкози в крові після вживання продукту. Що більше ГІ продукту, то швидше підвищується концентрація глюкози в кровотоку.26 Oct 2012

Глікемічний індекс (ГІ) – один із показників біологічної цінності харчових продуктів, що має важливе значення у складанні здорового та правильного харчування. Він показує відносний вміст легкозасвоюваних вуглеводів, надмірне споживання яких часто стає причиною збільшення маси тіла.

Як використовувати глікемічний індекс Продукти з низьким ГІ забезпечують тривале відчуття насичення, але відчути за обідом ситість від нього складно. Тому продукти з низьким ГІ у класичному меню доповнюють продуктами з високим ГІ, наприклад: м'ясо з картопляним пюре або горіхи з медом.

Глікемічний індекс варіюється І навіть більше того, значення глікемічного індексу одного і того ж продукту, сильно варіюється день у день в однієї і тієї ж людини, тобто ці дані не дозволяють орієнтуватися на зазначений показник як такий у принципі.