Пиріг як увімкнути духовку

Тобто якщо в рецепті написано, що потрібно випікати при 170СКонвекції», то це рівносильно 180-185С «Верх-низ». Але чи завжди краще випікати на режимі «Конвекція»? Насправді ні. Цей режим чудово підходить для випікання пісочного тіста, дріжджової випічки та повітряних бісквітів типу класичного.

Верхній нагрів + вентилятор – концентрує гаряче повітря у верхній частині духового шафи. Підходить для випікання верхніх шарів тортів, пирогів та тістечок. Нижнє нагрівання + вентилятор — майже те саме, але повітря концентрується в нижній частині. Підходить для запікання нижніх шарів борошняної випічки.

Правила використання електричної духовки

  • активувати пристрій та виставити необхідний температурний режим;
  • почекати 15-20 хвилин, щоб дати приладу прогрітися;
  • відчинити дверцята пічки та встановити по центру страву;
  • закрити духову шафу та виставити таймер готування;