Досвідчені кухарі рекомендують взяти лимонний, апельсиновий чи гранатовий сік, ківі, кефір, сметану. Також можна використовувати пиво чи сухе біле вино. Ще один варіант – майонезАле врахуйте, що на вугіллі він підгоряє, а значить, шматочки шашлику, перед тим як смажити, потрібно буде обтерти.
Приготування
- 1․ М'ясо наріжте на порційні шматочки, цибулю порубайте не дуже крупно. Якщо хочете приготувати цибулю разом із м'ясом, наріжте її кільцями.
- 2․ Складіть свинину з цибулею в миску. …
- 3․ Нанизайте м'ясо на шампури та обсмажуйте на грилі або мангалі до рум'яності з усіх боків.
Шампури слід викладати на мангал щільно. Перші 3-5 хвилин часто перевертайте їх, щоб м'ясо вкрилося скоринкою та зберегло весь сік усередині. Потім обертайте шампури кожні 2-3 хвилини, щоб шашлик не підгорів і просмажився рівномірно. Через жир, що стікає з м'яса, вугілля може знову розгорітися.
Візьміть фруктові дерева, а краще готове вугілля. Багато хто перевіряє шашлик на готовність, роблячи на м'ясі надрізи. Професіонали так зазвичай не роблять, але якщо хочеться переконатися в готовності, надрізати варто шматок із краю та надріз робити мінімальним. Інакше з м'яса витікає сік та шматок буде сухим.