Що дає соковитість шашлику?

Досвідчені кухарі рекомендують взяти лимонний, апельсиновий чи гранатовий сік, ківі, кефір, сметану. Також можна використовувати пиво чи сухе біле вино. Ще один варіант – майонезАле врахуйте, що на вугіллі він підгоряє, а значить, шматочки шашлику, перед тим як смажити, потрібно буде обтерти.

Приготування

  1. 1․ М'ясо наріжте на порційні шматочки, цибулю порубайте не дуже крупно. Якщо хочете приготувати цибулю разом із м'ясом, наріжте її кільцями.
  2. 2․ Складіть свинину з цибулею в миску. …
  3. 3․ Нанизайте м'ясо на шампури та обсмажуйте на грилі або мангалі до рум'яності з усіх боків.

Шампури слід викладати на мангал щільно. Перші 3-5 хвилин часто перевертайте їх, щоб м'ясо вкрилося скоринкою та зберегло весь сік усередині. Потім обертайте шампури кожні 2-3 хвилини, щоб шашлик не підгорів і просмажився рівномірно. Через жир, що стікає з м'яса, вугілля може знову розгорітися.

Візьміть фруктові дерева, а краще готове вугілля. Багато хто перевіряє шашлик на готовність, роблячи на м'ясі надрізи. Професіонали так зазвичай не роблять, але якщо хочеться переконатися в готовності, надрізати варто шматок із краю та надріз робити мінімальним. Інакше з м'яса витікає сік та шматок буде сухим.