Уникнути нестачі протеїну в організмі дозволить збалансоване харчування.У раціоні обов'язково повинні бути продукти з достатньою кількістю білка, серед яких:
- м'ясо (птах, риба, яловичина, свинина);
- риба;
- молочні та кисломолочні продукти;
- яйця;
- морепродукти;
- сир;
- горіхи;
- бобові;
Показники дані з розрахунку на 100 г продукту:
- Тунець (25 г)
- Варена яловичина (25 г)
- Куряча грудка (25 г)
- Лосось (20 г)
- Сир (18 г)
- Грецький йогурт (13-18 г/порція)
- Яйця (6 г/штука)
- Молоко (3,2 г)
10 Mar 2018
Саме велике кількість протеїну міститься в яєчних білках, білому м'ясі, сирі, сої, квасолі, горіхах. Ці продукти, багаті на білок, знаходяться у вільному доступі і повністю задовольняють норму споживання, незалежно від цілей.