Що таке ракія в Туреччині?

) — міцний алкогольний напій, поширений у Туреччині та вважається турецьким національним міцним напоєм. Сучасний рак комерційних брендів є продуктом перегонки виноградної сировини з додаванням екстракту насіння анісу.

Основне на відміну від горілки – Витримка продукту дистиляції в дубових бочках, що властиво для бренді (коньяку). У 2007 році сербська ракія під назвою «сербська ракія сливовица» отримала сертифікат ЄС, ставши першим захищеним продуктом Сербії, що має географічне походження.

Рака (фруктова горілка) у пляшці 1 л стоїть приблизно 350-380 лір. Найбільш поширені та популярні марки турецької Раки: ТЕКЕЛ (Tekel Raki Fabrikasi), ЄніРакі (YeniRaki), ТекірДаг (Tekirdag rakisi), Алінбас.

Пити ракію прийнято зі спеціальних невеликих стопок маленькими порціями максимум 50 мл. Кожен ковток слід негайно закусувати, для цього підійдуть в'ялене м'ясо, різноманітні сири та соління, але найкраще – традиційний шопський салат.