Що таке рис Парбоілд?

Рис Парбоілд World's rice оброблені парою зерна рису Жасмин. Обробка пором – спеціальна технологія для підвищення якісних характеристик рису, оскільки при цьому до 80% вітамінів і мінералів, що містяться в обрубці, зберігаються, а самі зерна стають менш ламкими.

У кулінарії пропарена крупа вигідно відрізняється своїми властивостями від звичайного рису: У процесі приготування вона вбирає вдвічі більше води, тому калорійність готової страви значно нижча. При варінні зберігає форму – це зручно при приготуванні салатів. Чи не злипається навіть при вторинному підігріванні.

Після обробки пропарений рис містить приблизно 80% натуральних вітамінів і мінеральних речовин, які раніше знаходилися в необрушеному рисі. Наявність суттєвої кількості вітамінів (переважно вітамінів групи В та Е) та мінеральних речовин (магній, фосфор, калій, цинк, залізо тощо).

Пропарений рис не вариться швидше. Хоча цей Мал і проходить первинну термічну обробку парою, вариться вона трохи довше звичайних білих сортів, зате виходить м'якою та розсипчастою. Мал буває шліфованим та нешліфованим. Шліфований рис – Це зерно, очищене від оболонки.