Що за плівка на ковбасі?

Целюлозна оболонка.

Вона ж целофанова. Робиться із целюлози. Повністю проникна для диму і вологи, при цьому собівартість дешевша за білкові та натуральні оболонки. У «целофан» зазвичай упаковуються варені, варено-копчені та напівкопчені ковбаси, сосиски, сардельки, шпикачки.18 Mar 2016

Можна, можливо зробити висновок, що є ковбасну оболонку, все ж таки не варто. Проте жоден виробник не стверджує, що ковбасна оболонка є продуктом харчування. У неї зовсім інше призначення. Ковбасна оболонка – це лише упаковка, яка необхідна виробникам для формування ковбасних виробів.

У ковбасному виробництві замість анатомічних назв кишок використовується власна термінологія: кола – з ободової кишки з вузьким відрізком прямої кишки, синюги – зі сліпої кишки з початковою частиною ободової кишки, черева – з тонкого відділу кишечника рогатої худоби.

Колагенова оболонка – це оболонка, виготовлена ​​з натуральних матеріалів, а саме з тваринних білків (коров'ячий білок).