Вміст білка у молочних продуктах:
Назва продукту | Зміст білка в 100 гр | Відсоток добової потреби |
---|---|---|
Сир 4% | 21 гр | 30% |
Сир 5% | 21 гр | 30% |
Сир 9% (напівжирний) | 18 гр | 26% |
Сир нежирний | 22 гр | 31% |
Рослинний білок (у 100 г продукту) Соєві продукти: 30–50 г (Тофу, соєве м'ясо, соєве молоко). Горіхи: 10-20 г (Пекан в середньому містить 10 г білка на 100 г продукту, кешью – близько 13 г, кедрові, лісові та волоські горіхи – 15 г, мигдаль та фісташки – до 22 г, арахіс – 23–26 г).
Топ-20 продуктів із високим вмістом білка (у середньому на 100 г)
- Червона ікра – 36 г;
- Соя – 36 г;
- Сир «Пармезан» – 36 г;
- Куряча грудка – 31 г;
- Гарбузове насіння – 30 г;
- Тунець – 29,15 г;
- Пісна яловичина – 29 г;
- Свинина (вирізка) – 26 г;