Харчова цінність та хімічний склад "Опінок".
Нутрієнт | Кількість | % від норми 100 ккал |
---|---|---|
Білки | 2.2 г | 13.2% |
Жири | 1.2 г | 9.5% |
Вуглеводи | 0.5 г | 0.9% |
Харчові волокна | 5.1 г | 115.9% |
В опеньках містяться противірусні речовини та широкий спектр вітамінів. Ці гриби підвищують опірність людини до простудних хвороб. Витяжка з опеньків допомагає при серйозних інфекційних ранах та гнійних захворюваннях шкіри.
У маринованих опеньках міститься тіамін, він же вітамін В1 у кількості 0,02 мг на 100 гр. Він посилює захисну функцію клітин, тим самим уповільнюючи процеси старіння, добре впливає обмін речовин в організмі, сприяє підтримці м'язового тонусу.