Скільки білка в грибах Опеньках?

Харчова цінність та хімічний склад "Опінок".

НутрієнтКількість% від норми 100 ккал
Білки2.2 г13.2%
Жири1.2 г9.5%
Вуглеводи0.5 г0.9%
Харчові волокна5.1 г115.9%

В опеньках містяться противірусні речовини та широкий спектр вітамінів. Ці гриби підвищують опірність людини до простудних хвороб. Витяжка з опеньків допомагає при серйозних інфекційних ранах та гнійних захворюваннях шкіри.

У маринованих опеньках міститься тіамін, він же вітамін В1 у кількості 0,02 мг на 100 гр. Він посилює захисну функцію клітин, тим самим уповільнюючи процеси старіння, добре впливає обмін речовин в організмі, сприяє підтримці м'язового тонусу.