Обов'язково видаляйте піну, що утворюється на поверхні. Щоб легке не випливало під час відварювання, можна покласти в каструлю кришку меншого діаметру і злегка придавити її вантажем. Порізане на середні шматочки легке варитиметься приблизно годину, а ціле або половинки — від 1,5 до 2 годин.
Існує безліч рецептів підсушування яловичого легкого. Хтось сушить легке 3 години, хтось 5 годин, хтось залишає сушитися його в духовці на всю ніч. Все залежить від того, яке частування ви хочете отримати. Якщо ви хочете отримати хрусткі сухарики, то легке необхідно сушити довго.
Легке також є одним із важливих компонентів у виробництві ліверної ковбаси. Повноцінних білків у легкому небагато, і засвоюються вони гірше за білки м'яса. Однак у яловичій легені міститься велика кількість вітамінів С, РР, В1 та В2, калію, фосфору, натрію та магнію, а також мікроелементи – залізо та йод.
