Скільки калію у кабачках?

Містять магній (33 мг на 100 г продукту – 10 % добової норми), калій (460 мг на 100 г – 22% добової норми), залізо (0,8 мг на 100 г).

Якщо ви не знаєте, де взяти калій для організму людини – почніть з додавання овочів. В якому фрукті найбільше каліюнайбільше у бананах, куразі та чорносливі. Лідером за змістом калію серед овочів є картопля, але важливо приготувати її правильно. Солодка картопля або батат – джерело калію.

Калію достатньо в таких продуктах: продукти з м'яса, багато круп, картопля в мундирі, висівки пшениці, зелений горошок і боби, паростки пшениці. Багато цих мікроелементів: у моркві, гарбузі, буряках, редьці, перці, капусті, огірку, авокадо. У зелені, а особливо багато у петрушці та шпинаті.

ПРОДУКТИ З ВИСОКОМУ ЗМІСТЮ КАЛІЮ:

Назва продуктуЗміст калію у 100грВідсоток добової потреби
Петрушка (зелень)800 мг32%
Шпинат (зелень)774 мг31%
Мигдаль748 мг30%
Горох (лущений)731 мг29%

•Jan 30, 2016