У 100 г порції ягід містить всього 26 ккал та майже 7 г вуглеводів. Білки та жири у плодах практично відсутні, зате є багато твердих харчових волокон.
Рекомендоване добове дозування ягоди — 75–100 г. Не варто їсти її зранку натще і у вечірній час перед сном. Також зверніть увагу на соуси з журавлиною і особливо її поєднанням з м'ясом: ягода допомагає білку краще засвоюватися та отримувати з їжі максимум корисних властивостей.
журавлина в цукровій пудрі
Енергія 261 ккал | |
---|---|
Білки 0 г | Вуглеводи 67 г |
Жири 0 г | Волокна 0 г |
Журавлина – Одна з найкорисніших дикорослих ягід. У ягодах журавлини містяться вітаміни С, РР, К, В1, В2, безліч органічних кислот, мікро- та макроелементів, флавоноїди, цукру, пектинові, барвники, азотисті, дубильні речовини, фітонциди.