Скільки хвилин треба варити молоко?

Для того щоб кип'яче молоко зберегло максимальну кількість вітамінів, білка та мікроелементів, а небезпечні мікроорганізми були знищені, тримайте його на вогні протягом двох хвилин. Остудіть до кімнатної температури.31 Jul 2018

Варити молоко потрібно на слабкому вогні, не відходячи від каструлі та періодично його помішуючи. Як тільки пінка, що утворилася, з бульбашок почне підніматися, потрібно вимкнути вогонь, здути піну або зняти каструлю з плити, щоб молоко не втекло.

Саме молоко, поряд з кисломолочною продукцією, містить у своєму складі багато корисних та поживних компонентів, але без повноцінної обробки (пастеризація, кип'ятіння або стерилізація), може стати джерелом небезпечних бактерій чи вірусів, що призводять до розвитку небезпечних інфекцій.

Кип'ятіння рідини. Невелика кількість молока довести до кипіння. Якщо при закипанні рідина згорнулася, значить молоко прокисло.