Скільки потрібно солі на підлогу кіло фаршу?

Чому м'ясний фарш не можна солити

Ми звикли, що фарш обов'язково потрібно посолити – у пропорції 20 грам солі (це приблизно дві чайні ложки) на кожне кіло м'ясного фаршу.12 Nov 2021

Як відзначають досвідчені кулінари, на 1 кілограм м'яса для котлет потрібно взяти всього 2 чайні ложки солі без гірки. При цьому необхідно враховувати, що розраховується кількість солі саме на кілограм м'яса, а не фаршу.

У середньому на 1 кг м'яса достатньо однієї чайної ложки солі. Якщо любите солоніше, можна додати солі більше – до однієї столової ложки на 1 кг. Точне кількість солі залежить від маринаду. Ці розрахунки застосовуються до м'яса, замаринованого в кефірі, вині, мінеральній воді, з цибулею та спеціями.

Якщо не вмієте дрібно нарізати цибуля, то краще подрібнити його у блендері. Якщо кухонних ваг будинку немає, то скористайтеся наступним розрахунком – для 500 грамів фаршу потрібно 2 великі цибулини. Щоб зробити котлети більш пишними, зазвичай додають замочений у молоці, вершках чи воді батон.