Скільки вітамінів у гарбузі?

Гарбуз допоможе при атеросклерозі та подагрі, простатиті та гіпертонії, хворобах нирок та печінки, при шкірних захворюваннях, при артритах та анеміях, кашлі та ГРВІ, зміцнить судини та оздоровить серце. Гарбуз необхідна при набряках – серцевих та ниркових.

Гарбузове насіння б'є всі рекорди за вмістом L-аргініну і цинку, а з урахуванням високого вмісту в насінні та плодах гарбуза токоферолу (вітаміну Е), гарбуз можна назвати найважливішим продуктом у відновленні та збереженні статевої функції та фертильності у чоловіків.

Гарбуз, багатий на вітаміни сезонний овоч, не можна є людям із цукровим діабетом, виразкою шлунка, гастритом. За відсутності цих захворювань гарбуз можна їсти по 300-400 грам день, Розповіла NUR.KZ лікар-терапевт Міської поліклініки №36 міста Алмати Гаухар Аліпова.