У чому користь сиру?

Твердий сир містить більше білка, ніж м'ясо

З нього складається кожна його клітина, він входить до складу всіх тканин та органів. У твердому сирі міститься 20% білка, що у рази більше, ніж у м'ясі. При цьому, на відміну від жирів, кількість білків вираховується із загальної маси. May 17, 2017

Молочні продукти, особливо сири – це просто криниця вітамінів групи A, D, E, B1, B2, B12, С, PP. Це вітаміни, які корисні для шкіри, зору, мозку та слизової оболонки. Тому лікарі і рекомендують тверді сири дітям та вагітним.

Лікар-дієтолог рекомендує не зловживати сиром. Проте 30 г сиру щодня не завдадуть шкоди здоров'ю, якщо у людини немає проблем із серцем, холестерином, набряклістю. За даних проблем кількість сиру краще обмежити, не є більше 2 разів на тиждень.

"Допустимо з'їдати 20-30 грамів сиру, якщо він йде як добавка до основної страви, і не більше 50 грамів, якщо це окремий перекус", – зазначає лікар антивікової медицини, нутриціолог Айгуль Фазлиєва.