У чому шкода вівсяної каші?

При надмірному вживанні можна завдати більше шкоди, ніж отримати користь. Справа в тому що фітинова кислота, що входить до складу вівсянки, накопичується в організмі та провокує вимивання кальцію з кісткової тканини.. По-друге, вівсянка не рекомендується людям, які страждають на целіакію – непереносимістю білка злаків.May 3, 2022

Також вівсянка – Прекрасний антиоксидант. Мінус у тому, що вівсянка містить фітинову кислоту (антагоніст мінералів). Якщо її протягом тривалого часу, то організм починає відчувати дефіцит мінералів, наприклад, кальцію.

Це важливе джерело вуглеводів та харчових волокон, що не містить глютену. Звичайна порція вівсяної каші (або півкубки пластівців) містить 191% від необхідної людині добової норми споживання марганцю та 41% фосфору. Багато в ній заліза, цинку та міді (близько чверті денної норми), а також вітамінів В1, В5, фолієвої кислоти.

За словами медика, вкрай небажано розпочинати свій день з вівсянки людям, які мають проблеми із шлунково-кишковим трактом. Особливо, якщо встановлено діагноз «синдром роздратованого кишечника». – Власне, їм взагалі не варто включати до свого раціону. вівсяну кашу, – пояснила Роксана Есані.