Як довго можна зберігати курку у морозилці?

Термін зберігання курки в морозилці

за температури -15 градусів – 6 місяців; – близько -10 градусів – 5 місяців; – до -7 градусів – 2 місяці. Перед заморожуванням курку мити не варто.7 Dec 2020

Основними критеріями тут є:

  1. Колір – у свіжого м'яса курки він рожевий, у зіпсованого – сірий. …
  2. Запах – неприємний кислуватий або аміачний душок супроводжує тільки зіпсоване м'ясо, якого краще позбутися. …
  3. Тактильні відчуття – при псуванні м'яса курки покривається слизькою плівкою.

Заморожена у морозилці курка зберігається і півроку, але після розморожування її слід негайно приготувати. Прострочене м'ясо птиці може призвести до тяжкого харчового отруєння. Фарш рекомендовано використовувати відразу ж і купувати його стільки, щоб вистачило на одну страву.

Якщо передбачається зберігати курку довше кількох днів, треба помістити її в морозилку. Там можна зберігати сиру курятину до 9 місяців, страви з курки – 2-6 місяців.