Як і з чим пити вермут?

Вермути рідко п'ють у чистому вигляді, частіше їх змішують із водою, соками, льодом, а також використовують у складі коктейлів разом з іншим алкоголем — джином, горілкою, шампанським.. Якщо є бажання розбавити мартіні, то для білого (Bianco) та червоного (Rosso) рекомендуються різні компаньйони.

Розводять тільки тоніком, содовою або джином (пропорція 1:2). У разі для зменшення міцності можна додати апельсиновий, грейпфрутовий, ананасовий чи вишневий сік. Рожеві вермути Універсальні: до них можна подавати ті ж закуски, що і до білих і червоних, а також розбавляти будь-якими фруктовими соками.

Вермути можна поєднувати з іншими напоями, наприклад, соками або спиртним горілкою, джином, коньяком. Оптимальні пропорції – 1:1 або 1:2 (одна частина вибраного напою та дві частини вермута). 3. У чистому вигляді вермут п'ють із спеціальних коктейльних чарок (див.

Для червоного вермута підійдуть шинка, сири негострих сортів, солоний крекер та горіхи. Також гармонійно поєднуються фрукти – полуниця, червоний виноград, апельсини. Якщо ви хочете змішати червоний вермут з якимось іншим напоєм, то можете взяти содову, джин, тонік чи соки – ананасовий, грейпфрутовий, вишневий.