Як можна їсти сироїжки?

Це види з яскраво-червоними капелюшками (сироїжки їдка та криваво-червона). Таких красунь краще оминати. Та й фахівці не рекомендують їсти сироїжки у сирому вигляді: частина цих грибів не зовсім їстівна, а деякі мають нестерпний пекучий смак. Краще все ж таки їх смажити або солити.11 Jul 2022

Сироїжки застосовуються у вареному, смаженому, маринованому та солоному вигляді. Сироїжки отримали свою назву не тому, що їх можна їсти сирими, а тому, що деякі з них можна їсти через добу після посолу, то є майже сирими.

У середньому ці гриби варяться близько 30 хвилин, хоча зовсім невеликі екземпляри будуть готові через 20-25 хвилин. Потім сироїжки можна використовувати у салатах, закусках або просто подавати з гарніром. Якщо після відварювання плануються інші види обробки, час скорочується.

У сироїжках присутні вітаміни В2 та РР. Фіолетова та пекуче-їдка сироїжки мають антибактеріальну дію при наривах. У сироїжці червоної вчені виявили фермент руссулін. Він замінює сичужний фермент у виробництві сиру та сирів.