Як можна зіпсувати чавунну сковороду?

Для миття чавунної сковороди не підійдуть ні металева щітка, ні навіть горезвісна "зелена сторона" (абразив) звичайної губки для миття посуду. І тим паче не надумайте використовувати порошкоподібні чистячі або рідкі миючі засоби, так як все це зіпсує покриття сковороди.10 Jan 2017

5 страв, які не можна готувати в чавунної сковороди

  • — Продукти, що легко прилипають. чавунну Посуд зазвичай прожарюють і змащують маслом, щоб створити захисний шар. …
  • — Продукти з підвищеною кислотністю.
  • – Продукти з сильними ароматами – …
  • – Делікатна риба – …
  • – Зберігання їжі –

Чавунну посуд легко розбити. Однак при сильному механічному впливі або ударі розбити можна навіть чавун!

Догляд за чавунної посудом без покриття:

  • У чавунної посуді не можна зберігати їжу.
  • Мити чавунне посуд необхідно без використання агресивних абразивних і миючих засобів (це руйнує антипригарний шар, що утворився) тільки вручну без використання посудомийної машини.
  • Після миття виріб потрібно добре просушити.