Як правильно приймати польовий хвощ?

Як приймати, курс прийому та дозування

Внутрішньо (у вигляді відвару), по 15 мл 3-4 рази на день, до їди. Для приготування відвару 10 г поміщають в емальований посуд, заливають 200 мл гарячої кип'яченої води і кип'ятять на слабкому вогні протягом 30 хвилин, охолоджують протягом 10 хвилин і проціджують, сировину віджимають.

У народній медицині трава хвоща відома при лікуванні ревматизму, подагри, водянки, хвороб печінки та сечового міхура, сечокам'яної хвороби, проносу, туберкульозу легень, остеохондрозу та як кровоспинний засіб.

Трава хвоща використовується як перевірений лікарський засіб. Хвощ руйнує каміння, виводить пісок, очищає організм від шлаків: чайну ложку трави заварити склянкою окропу, настояти близько півгодини, пити натще, протягом трьох місяців.

Приймають внутрішньо по 1/4 склянки 3-4 десь у день 15 хв до їжі. Перед застосуванням настій рекомендується збовтувати.