Як правильно різати кази?

При варінні слід набрати в каструлю холодну воду, опустити в неї шужук, довести до кипіння на сильному вогні, зняти пінку і після цього зробити в кількох місцях кишки проколи. Це потрібно для того, щоб кишка не порвалася при варінні.

Роблять цю ковбасу з жирного кінського м'яса та сала зі спеціями (чорний перець, часник, зра та інші прянощі), всі інгредієнти набивають у кінську кишку – виходить натуральна оболонка. Як правило, для приготування кази використовується жирне м'ясо з ребер. Кази – холодна страва узбецької кухні.

Після закипання, зменшуємо вогонь, і на повільному вогні пробуємо на сіль, кидаємо лавровий листочок, кілька горошин перцю, накриваємо кришкою та варимо кази з конини протягом 2,5-3 годин, до готовності.