Як правильно виводити цесарок?

Інкубація цесарок у домашніх умовах проводиться у серійних інкубаторах будь-якого типу. Режим інкубації наступний: з 1 по 13 день температура встановлюється лише на рівні 37,8 З, вологість 58—62 %; з 14 по 24 день – 37,5 С та 45–50 % відповідно. На 24 день інкубації проводять біологічний контроль яєць.

Зберігати яйця цесарок можна трохи більше 8 діб, температура зберігання 8 – 12 градусів, вологість – близько 80%. Зберігають яйця у темному місці, тупим кінцем догори. Перед закладкою в інкубатор яйця повинні бути зігріті до кімнатної температури.

Годують цесарок так само, як і курей. Враховуючи невибагливість птиці до кормів використовують подрібнену зелень, картопля, харчові відходи, тверді соковиті корми, дроблене та ціле зерно, відповідний комбікорм. На випасі цісарки поїдають зелень і комах, причому, на відміну курей, не розривають грядки.