Якщо мелену каву просто залити окропом, смак та аромат напою погіршаться. Оптимальною для заварювання вважається температура води 93-96 градусів. Скільки меленої кави потрібно на одну чашку, залежить від помелу кава та від бажаної міцності напою. Зазвичай кладуть 6-7 г на об'єм води 100 мл.
Готуємо:
- Засипте мелену каву у чашку.
- Залийте в чашку воду до країв. У вас має утворитися густа кавова шапка.
- Зачекайте три хвилини і розмішайте кавову шапку, що утворилася.
- Почекавши ще хвилину – процідіть напій через ситечко.
- Дайте напою кілька хвилин охолонути, і насолоджуйтесь творінням!
Jul 5, 2020
Як зварити каву без турки
- Спочатку обсмажте ту порцію зерен, яку заварюватимете.
- Підігрійте над вогнем посуд, потім насипайте до нього кава.
- Далі налийте в ємність воду і поставте її грітися на невеликий вогонь.
- Слідкуйте, як вода почне підніматися, одразу приберіть посуд із плити.
- Напій готовий.
Mar 5, 2019