Як правильно заварювати мелену каву?

Якщо мелену каву просто залити окропом, смак та аромат напою погіршаться. Оптимальною для заварювання вважається температура води 93-96 градусів. Скільки меленої кави потрібно на одну чашку, залежить від помелу кава та від бажаної міцності напою. Зазвичай кладуть 6-7 г на об'єм води 100 мл.

Готуємо:

  1. Засипте мелену каву у чашку.
  2. Залийте в чашку воду до країв. У вас має утворитися густа кавова шапка.
  3. Зачекайте три хвилини і розмішайте кавову шапку, що утворилася.
  4. Почекавши ще хвилину – процідіть напій через ситечко.
  5. Дайте напою кілька хвилин охолонути, і насолоджуйтесь творінням!

Jul 5, 2020

Як зварити каву без турки

  1. Спочатку обсмажте ту порцію зерен, яку заварюватимете.
  2. Підігрійте над вогнем посуд, потім насипайте до нього кава.
  3. Далі налийте в ємність воду і поставте її грітися на невеликий вогонь.
  4. Слідкуйте, як вода почне підніматися, одразу приберіть посуд із плити.
  5. Напій готовий.

Mar 5, 2019