Щоб креветки не втратили смак, розморожуйте їх одним з цих способів: Помістіть пакет з креветками у каструлю з водою кімнатної температури, але щоб рачків не торкалася вода. Хвилин 30-40 для розморожування вистачить. Покладіть креветки на нижній полиці холодильника на ніч.
Добре розігрійте сковороду, тобто прожаріть. Налийте олію, головне — її не перегрівати, інакше креветки миттєво підгорять! Закидайте розморожені креветки і обсмажуйте протягом 2-3 хвилин. Креветки готові!
При кімнатній температурі креветки розморожуються швидко, але при При цьому втрачають свій аромат. Можна, можливо розморозити креветки у мікрохвильовій печі, але при цьому знизяться смакові якості креветок.
Це продукт, що швидко псується, тому ризикувати не варто. Розморожувати креветки треба безпосередньо перед приготуванням і не класти в окріп продукт із льодом. Якщо така дія все ж таки зробити, то сподіватися на те, що креветки проваряться рівномірно – не варто. Не варто купувати "охолоджені" креветки.