Як швидко замочити горох для супу?

Якщо ви забули замочити горох перед приготуванням або у вас просто немає вільного часу на цю затяжну процедуру, розведіть у теплій воді 1/2 чайної ложки харчової соди, а в ній залиште замочуватися горох всього на 40-50 хвилин.

Замочувати цілий горох слід на кілька годин, а найкраще – замочити його на ніч, тоді він звариться швидше. Додайте в горох після закипання кілька столових ложок вершкового масла або тваринного жиру, це прискорить варіння.

Опустіть горох у холодну підсолену воду і дочекайтеся її закипання. Через 10 хвилин додайте до каструлі півсклянки холодної води. Після закипання горошини стануть м'якими за кілька хвилин. При необхідності процедуру можна повторити та зробити горох більш розсипчастим.

час замочування цільного гороху не повинно перевищувати 8 годин, колотого 3. Якщо надто довго тримати у воді, можна отримати зворотний ефект.