Як відрізнити філе сьомги від форелі?

М'ясо форелі завжди червоне на відміну від сьомги. Вона втрачає колір при термообробці та заморожуванні. Заморожена червона риба світлішає через сильне охолодження. Відрізнити філе червоної риби можна за кольором: у форелі – червоний або червоно-жовтогарячий, у сьомги – світло рожевий ближче до помаранчевого.

У форелі світліший відтінок шкіри, з рожевим відливом на боках; іноді з перламутровою смугою вздовж тушки, а спинка зелена, іноді майже чорна. Сьомга ж має сірий колір у чорних цятках, сріблясту луску і світліше, ніж у форелі, черевце.

Різниця між смаком форелі і сьомги невелика. Сьомга більш жирна та соковита, форель – Суха. А ось різниця між смаком дикого лосося та магазинного велика. Дикий лосось дуже смачний, але у продажу зустрічається дуже рідко.

Відрізняються вони і формою голови. У форелі вона маленька і округла, а сьомга а має гостру морду і велику голову. Луска у сьомги значно більше, ніж у фореліАле розмір луски залежить від самого виду риби. Якщо ви купуєте вже оброблену рибу, слід звернути увагу на колір м'яса.