Як використати цілий кардамон?

Кардамон входить до складу маринадів для консервування фруктів, ягід, овочів, грибів та риби, а також застосовується у приготуванні сиру та консервів. Якщо ви додасте зерна кардамону в домашні алкогольні напої, він переб'є запах спирту і додасть вину та лікеров унікальний неповторний смак.17 Mar 2015

У західноєвропейській кулінарії ця пряність вживається в супах (особливо горохових, квасоляних, сочевицьких або бобових), стравах з картоплі та рису. Овочевим стравам, особливо рагу, пюре, солянкам, насіння кардамону надають чудового аромату і ніжного пряного смаку. Жителі азіатських країн застосовують його у пловах.

кардамон покращує травлення; ця пряність – природний антисептик, тому він добре допомагає при застуді; кардамон освіжає дихання, навіщо потрібно розжувати кілька його зернят; він дарує енергію, допомагає прокинутися.

Кардамон Використовують у кулінарії багатьох країн. Скандинави додають кардамон у м'ясні та рибні страви, ковбаси (особливо у ліверну), паштети та маринади для оселедця, кільки та салаки, ароматизують лікери, гарячі пунші та глінтвейни.