Як включити насіння

У ньому буде менше корисних рослині мікроорганізмів, але все ж таки розчин залишиться дієвим засобом для прискорення проростання насіння.

  1. Замочування насіння у горілці …
  2. Замочування насіння при зміні контрастних температур.
  3. Стратифікація насіння у снігу чи холодній землі …
  4. Стратифікація насіння у холодильнику чи підполі

Замочування насіння Температура води та час замочування залежить від конкретної культури. Для теплолюбних культур (томат, перець, огірок, гарбуз, кабачок, баклажан тощо) температура води повинна бути від 20°С до 25°С, для решти достатньо 15°С-20°С. Багато садівників рекомендують використовувати в цій справі талу воду.

Час замочування насіння залежить від культури, що вирощується. Наприклад, насіння кропу, цибулі, петрушки та моркви замочують 48 годин; насіння кабачків, буряків, огірків, кавуна, капусти, томатів – 17-18 годин; а ось горох і квасолю достатньо замочувати 12-15 годин.