Як зберегти червону горобину на зиму?

Ягоди можна засушити (зберігати готову заготовку треба в герметичній тарі в приміщенні, де сухо і прохолодно, температура не повинна перевищувати 20 ° С) і зав'ялити (плоди добре зберігаються в ємності зі скла з щільною кришкою при кімнатній температурі).

Сушити потрібно кілька етапів. Після 5-6 годин у духовці, ягодам потрібно дати охолонути годин 12-20. Після чого, за потреби, знову продовжити сушіння у духовці, знижуючи щоразу температуру на 5-10 градусів. Зберігати сушені ягоди червоною горобини добре в тканинних мішечках, банках чи коробках.

Заморожують ягоди у морозильній камері. Цей спосіб зручніший, так не займе у вас багато часу. Для цього зібрані плоди слід промити та перебрати від листя та гілок, потім просушити від зайвої вологи. Готові ягоди розкладають по невеликих пластикових контейнерах.