Як зберігати яєчний порошок?

Зберігати його потрібно у герметичній тарі, при температурі від -2 до + 10 °C, не більше 18 місяців. За порушення умов зберігання яєчний порошок псується. Ознаками зіпсованого продукту можуть бути: коричневий відтінок, погана розчинність, зміна смаку.

Термін зберігання продукту становить 6 місяців при температурі не вище 20 градусів за Цельсієм і вологістю повітря до 50%. До 2 років порошок може зберігатися при температурі до 2 градусів за Цельсієм.

Щоб замінити 1 ціле яйце, знадобиться 12 грамів яєчного порошку та 37 грамів води.

Яєчний порошок використовується у випічці замість звичайних яєць, а може і як густий омлет або яєчня. Тільки його потрібно «відновити». Для цього потрібно змішати столову ложку порошку зі столовою ложкою води чи молока, після чого – ретельно перемішати (можна з використанням блендера).