Відмінності паюсний і зернистої ікри Виходячи з вищеописаного, перше відмінність у способі заготівлі. Якщо паюсні зернятка занурюють у розсіл, а потім пресують, то ікринки майбутнього зернистого продукту просто солять і чекають на виділення розсолу – тузлука. Тільки після цього фасують у банки та закочують.
Ікра кижуча Ікра кижуча, або сріблястого лосося, має досить дрібну структуру та гіркуватий присмак, найчастіше темно-червона. Однак, завдяки високому вмісту вітамінів та мінералів, ікру кижуча вважають найбільш корисний.
Найціннішою та найкращою ікрою прийнято вважати ікру білуги. Білуга – дивовижна риба, здатна досягати величезних розмірів і доживати. ікра – Найрідкісніша і найдорожча.