Найбільше кальцію у соєвих бобах – 240 мг на 100 г, у квасолі та нуті – 194 мг. Крім того, бобові – відмінне джерело рослинного білка, який дієтологи рекомендують включати до збалансованого раціону поряд з тваринним білком. Квасоля та боби також містять залізо, цинк, калій.
Продукти, багаті кальцієм
- Молоко
- Сири
- Горіхи та сухофрукти
- Овочі та зелень
- Рибні консерви
- Бобові та квасоля
- Молочні продукти
- Насіння
ПРОДУКТИ З ВИСОКИМ ЗМІСТМ КАЛЬЦІЯ:
Назва продукту | Зміст кальцію у 100гр | Відсоток добової потреби |
---|---|---|
Кунжут | 1474 мг | 147% |
Сир пармезан" | 1184 мг | 118% |
Молоко сухе нежирне | 1155 мг | 116% |
Молоко сухе 25% | 1000 мг | 100% |
•21 Jan 2016