Які горіхи їсти?

Горіхи є хорошим джерелом дієтичного білка з необхідним набором есенціальних амінокислот. Особливою популярністю серед культуристів користується арахісова паста. Багато атлетів включають її до свого раціону в період набору м'язовий маси.

Найкращі калорійні горіхи – це макадамія (близько 718 ккал на 100 г продукту), фундук (близько 707 ккал). Калорійністю від 600 до 700 ккал на 100 г продукту мають пекан (690 ккал), грецький горіх (656 ккал), бразильський горіх (656 ккал), мигдаль (609 ккал), кеш'ю (600 ккал).

Експерти запевняють, що користі в них чимало. Але одразу обмовляються – якщо на мигдаль, кешью, фісташки надто не налягатиму. Їх надлишок загрожує, перш за все, набором ваги.