Які корми відносяться до зелених та грубих?

Зелені корми – трава природних і сіяних пасовищ, рослини, що висіваються на зелений корм, бадилля коренеплодів та ін. Складають основу раціонів жуйних тварин у літній період. Грубі корми – сіно, солома, м'якіна, стрижні кукурудзяних качанів.

До зеленим кормам відносяться: отава природних і покращених лук і пасовищ, сіяні злакові та бобові культури, бадилля коренеклубнеплодів і баштанних, різні водорості, гідропонний корм та ін. зелених кормів v високий вміст вологи (70-85%). У сухій речовині таких кормів багато поживних речовин.

Грубі корма, сухі рослинні корми з високим вмістом клітковини (25-45%). До Р. до. відносяться: сіно, гумові корми (солома, м'якіна), гілковий кормвисушені водорості.

Вміст вологи та клітковини Корма, що містять від 60 до 90% води (трави, силос, баштанні, коренеклубнеплоди), відносяться до соковитим. Грубі корми (Солома, сіно, м'якіна) відрізняються високим вмістом клітковини, від 19 до 45%.