Які крупи перед використанням не промивають?

Кус-кус (пшеничний продукт із крупинками до 1 мм) теж не слід мити та замочувати. Достатньо просто перебрати та видалити домішки. Також не передбачено промивання для кукурудзяної та ячної крупи. Вони просто очищаються від сміття за допомогою сита або вручну.

Які крупи можна, можливо не мити Не потрібно промивати манку, вівсянку або геркулесові пластівці. Ці продукти швидко вбирають воду та стають непридатними для їжі. Не слід замочувати та промивати кус-кус. Цю крупу можна перебрати вручну.

Промиванні піддається вся крупа, за винятком манки та геркулеса. Крупи промивають вручну, теплою водою, з розрахунком на 1 кг зерна приблизно 2.5-3.5л води. Ретельному промиванню потрібно піддавати зерно доти, доки зливна вода не буде зовсім прозорою.

Крупу манну, а також будь-яку подрібнену просіюють через сито. Після перебирання крупу миють, за винятком манної крупи, геркулеса та гречаної.