Які овочі краще засвоюються?

— Брокколі, як і всі зелені овочі, краще засвоюються нашим організмом, — каже персональний фітнес-тренер Артем Савін. — Завдяки високому вмісту клітковини добре розвантажується система травлення. Вони здатні очищати стінки кишечника, запускаючи обмін речовин та покращуючи роботу шлунково-кишкового тракту.

Список легкозасвоюваних овочів:

  • морква;
  • гарбуз;
  • петрушка;
  • кабачок;
  • помідори без шкірки;
  • салат;
  • шпинат;
  • зелений горошок;

Тому ідеальний раціон — це насамперед збалансований: овочі і зелень повинні займати приблизно половину тарілки та бути представлені як у сирому, так і у приготовленому вигляді. Більше інших впливу високих температур схильні до водорозчинних вітамінів, зокрема вітамін С.