— Брокколі, як і всі зелені овочі, краще засвоюються нашим організмом, — каже персональний фітнес-тренер Артем Савін. — Завдяки високому вмісту клітковини добре розвантажується система травлення. Вони здатні очищати стінки кишечника, запускаючи обмін речовин та покращуючи роботу шлунково-кишкового тракту.
Список легкозасвоюваних овочів:
- морква;
- гарбуз;
- петрушка;
- кабачок;
- помідори без шкірки;
- салат;
- шпинат;
- зелений горошок;
Тому ідеальний раціон — це насамперед збалансований: овочі і зелень повинні займати приблизно половину тарілки та бути представлені як у сирому, так і у приготовленому вигляді. Більше інших впливу високих температур схильні до водорозчинних вітамінів, зокрема вітамін С.