Які солі можна вживати у їжу?

Добувають чорну сіль у родовищах багатих на сірководень, саме він обдаровує мінерал чорним кольором. Звичайно, сіль не проходить додаткове очищення, що дозволяє зберегти всі корисні речовини. Вважається, що чорна сіль корисніша ніж морська і тим паче кухонна.

Найпоширенішою, але й найкориснішою є куховарська виварювальна сіль. Шкода полягає в тому, що в процесі виробництва всі додаткові корисні речовини з солі випаровуються та зникають. Найкориснішою і найдорожчою вважається кам'яна індійська чорна сіль, у складі якої присутні залізо та сірка.

Поварена сіль, або харчова сіль (хлорид натрію, NaCl; використовуються також назви хлористий натрій, кам'яна сіль, «їдальня сіль" або просто "сіль») – харчовий продукт, що є безбарвними кристалами.