Які вина належать до сухих?

Сухим називають вино, в якому дріжджі переробили «насухо» весь цукор або майже не залишилося його.. За російським ГОСТом, концентрація цукрів у сухих винах – не більше 4 грамів на літр (г/л).12 Sept 2022

Найкращим вином серед сухих вин і найкращим вином всього дослідження стало червоне сухе вино з Італії Oro Dei Sani Passo Rosso Terre di Chieti з оцінкою 85,01 бала.

Головна відмінність напівсухого від сухого вина полягає у концентрації цукру. Якщо процес бродіння виноградного соку проходить без втручання винороба, залишковий цукор повністю зброджується, і виходить сухе вино — у ньому цукру не більше 0,3% (до 4 грамів на літр, згідно з російськими стандартами).

Сухі вина містять до 6 г/л, а напівсолодкі між 18 та 45 г/л. Солодкі ще більше. Зазвичай коли порівнюють полярні по солодощі вина, говорять про сухих і солодкі вина. Найважливішим фактором, що визначає солодке або сухе вино, є тривалість бродіння виноградного соку