Які вітаміни є в чорній редьці?

У чорній редьці є оптимально збалансований вітамінний комплекс. В овочі присутні вітаміни В1, В2, В5, В6, С, РР, Е, К, А, бета-каротин.

На що ж здатна Чорна редька: – загоєти гнійні рани та виразки; – прибрати з організму (вивести) зайву рідину, отже зменшити набряки; – Нормалізувати функцію кишечника; – Позбавити від бронхіту, а також послужити відхаркувальним засобом.

Чорну редьку прописують жувати при паралічі язика. Усередину, сік редьки призначають при хворобах легень для розчинення каменів жовчного міхура, нирок, при подагрі. У сучасній науковій медицині редьку призначають при лікувальному харчуванні хворих на гіпоацидний гастрит, серцеві захворювання.

Нормалізує обмін речовин, очищує організм від шлаків, сприяє звільненню від зайвої ваги. Користь редьки ще й у тому, що, маючи довгий термін зберігання, (мова йде про редьці чорною) вона надзвичайно багата амінокислотами та мікроелементами. Це робить її цінним продуктом під час сезонних епідемій.