Який смак надає глутамат натрію їжі?

Смак – соєвий смак. Без солі. Мінімальна кількість глутамату натрію вже дало відчуття, що продукт має смак сої.Apr 29, 2014

Умами Являє собою білий кристалічний порошок, добре розчинний у воді. Своїм використанням як харчова добавка дана сіль зобов'язана тим, що передає один з основних смаків — умами, або так званий «м'ясний». смак», відмінний від солодкого, солоного, кислого та гіркого.

У людей, які постійно вживають глутамат натрію, знижується чутливість смакових рецепторів І ось організм вже перестає сприймати натуральний смак їжі, підсідаючи на глутамат. Адже недарма ж дітей так манять напхані цією добавкою чіпси та сухарики!

Наприклад, як приправу, додаючи її у гарячі страви чи салати, а також ковбасу домашнього приготування. До речі, якщо ви вирішите робити домашню ковбасу, слід мати на увазі, що на 1 кг м'яса використовується 5 грам глутамату натрію. Цікавий «м'ясний» смак додасть глютамат та гарнірам: локшині, макаронам, картоплі.