Чому білий шоколад не шоколад?

Білий шоколад не містить у складі какао-волокон. Тому він світлий, а не коричневий і практично не має смаку какао. Виходить, якщо перетерти какао-масло, цукор і сухе молоко, ми отримаємо продукт під назвою білий шоколад.

Білий шоколад можна називати шоколадом, якщо поряд з іншими вимогами, він містить не менше 20 відсотків какао-олії. Однак багато виробників, коли йдеться про білому шоколаді для масового ринку, використовують рослинні олії замість масел какао, тому й очевидна така істотна різниця в смаку.

Білий шоколадшоколад, який виробляють з олії какао, цукру, плівкового сухого молока та ваніліну без додавання какао-порошку, завдяки чому він має колір слонової кістки (часто з жовтуватим відтінком) і містить мінімум антиоксидантів, таких, як теобромін та кофеїн.

У білому шоколаді немає головного інгредієнта звичайного шоколаду – какао-порошка, тому його колір і відрізняється від темного гіркого чи молочного шоколаду. Відсутність тертого какао означає і мінімальний вміст теоброміну та кофеїну.